5.2 Jens Hansen Burchardsen [ell. Burchard]

Shared note

5.2 Jens Hansen Burchardsen [ell. Burchard]
(* 18/5 1635? (døbt 5/7, AO 57), Ribe Domsogn,1681, Tranebjerg)
Bispesønnen fra Ribe bliver sognepræst i Tranebjerg på Samsø. Gift i 1664 med Ingeborg Nielsdatter Foss38. Hun er søster til Jens Nielsen Foss (g.m. ærkebiskop Hans Svanes datter Anne Margrethe) og til Mathias Nielsen Foss, der er biskop i Aalborg. Deres mor, Karen Mathiasdatter Jacobæa, er søster til biskop Jacob Mathiasen i Aarhus. Søskendeparret Karen & Jacob og deres kusine Sidsel Amerinus er alle børnebørn af både Aarhusbiskoppen Jens Gjødesen og Fyns biskop Jacob Madsen og dennes hustru Karen Baggesdatter [Baggesen].
En nærmere undersøgelse viser, at Jens Burchardsen og hans søskende er ”relativt nært” beslægtet/besvogret med mindst 27 danske/norske biskopper inden for få generationer!39 Mon ikke det er en historisk rekord? Der er i hvert fald tale om et regulært familiedynasti af biskopper med rødder tilbage til Reformationen.
For et enklere overblik over de komplicerede familierelationer på kryds og tværs – og de ualmindeligt mange biskopper – henvises til Tavlerne 2B, 5 og 7, hvor biskopperne er markeret med fremhævet, mørkerød tekst.
Helvig Borchardsdatter er halvkusine til Jens Burchardsens datter Karen Jensdatter Burchardi, der er gift med Oluf Olufsen Svane på Vorsø (i Søvind Sogn). Hans far, Oluf Hansen Svane, er borgmester i Horsens, bror til Else Hansdatter Riber, der er gift med Sidsel Amerinus’ grandfætter Laurids Clemensen (en søn af borgmester Clemen Sørensen d. Y. i Vejle) og til ærkebiskop Hans Svane, som er tidens ledende kirkelige og politiske skikkelse i Danmark og ”arkitekten” bag enevældens indførelse). Oluf Olufsen dør og begraves 15/4 1702 i Søvind AO 60.
Karen gifter sig 24/5 1703 med købmand Michel Mogensen Fogh AO 5. Hun dør og begraves i Søvind 12/4 eller 22/4 1713 ved alder 40 år, 1 md. 5 d. AO 62. Enkemanden Michel gifter sig derpå med Rebekka Dorschæa, der som enke efter Michel Fogh gifter sig igen 10/12 1722 i Vejle AO 34 med Hans Svane (der menes at være søn eller dattersøn af Claus Hansen Svane, der er borgmester i Vejle).

Given names Surname Sosa Birth Place Death Age Place Last change
Given names Surname Age Given names Surname Age Marriage Place Last change
Media objects
Media Title Individuals Families Sources Last change
Sources
Title Abbreviation Author Publication Individuals Families Media objects Shared notes Last change
Repositories
Repository name Sources Last change
Submitters
Submitter name Individuals Families Last change