Gerda Franciska Rosenstand 1

Gemeinsame Notiz

Gerda Franciska Rosenstand 1
var født 12. august 1880 i København og døbt den 2. september 1880 i Mathæus, København. Hun døde 22. september 1965 i Frederiksberg hospital, Frederiksberg, og blev begravet i Sol- bjerg, København. Efter Jens' død i 1934, flyttede hun tilbage til København, hvor hun boede på Madvigs Allé på Frederiksberg. Hun var en dygtig pianist og sangerinde og skrev selv stykker for piano (komponist). Medlem af damekor i København. Hun havde formentlig absolut gehør.
Hun blev gift 19. november 1901 med Jens Christensen Bathum. Han var født 13. februar 1869 i Hundborg og1 døbt 23. marts s.å. i Hundborg. Han døde 24. maj 1934 i Tyskland og blev be- gravet i Solbjerg, København. Efter skolen kom han i lære på Charoksminde bryghus i Thisted. Derefter bryggeruddannelse i München i Tyskland (7 år). Ansat ved Ny Carlsberg 1895-1901. I en anbefaling til Jens Chr. Bathum hedder det, at han i nævnte periode havde arbejdet i alle for- skellige afdelinger, sidst som formand i Bryghuset, og at han i alle afdelinger havde udført sit arbejde til vor fuldstændigste og udelte tilfredshed (sign. Poul C. Poulsen). I en kortere tid i samme periode, var han indkaldt til soldat i Helsingør. 1901-06 var han brygmester og driftsbe- styrer for Køge Aktiebryggeri. I 1907 blev han direktør for bryggeriet Thor i Randers. I hans tid gennemgik bryggeriet en rivende udvikling. Han gennemførte mekaniseringer og indførte nye øltyper. Problemer omkring færdiggørelsen af en sodavandsfabrik medførte, at han fik et hjerte- anfald, hvor han døde under rekreation i Tyskland. Ivrig springrytter.
Ved FT 1916 boede familien i boligen på Thor (Ladegårdsgade 25). Foruden forældrene og de fire børn var der 2 tjenestepiger, 20 og 23 år gl. Jens Chr. var bryggeridirektør ved aktieselskabet Thor og havde en årsindtægt på 12.924 kr. Heraf skulle han svare 395,25 kr i statsskat og 1.191,40 i kommuneskat. Hans formue var da på 9.000 kr.
I slutningen af 1920'erne havde han oparbejdet en betydelig formue, som han stort set tabte ved det store børskrak i 1929. Det menes, at banken gav ham det råd at beholde sine aktier, mens han selv havde den opfattelse, at han skulle sælge, mens tid var. Desværre fulgte han bankens råd, og dette indebar, at Gerda ved hans død kun havde en mindre formue at leve af.
Han ønskede ikke at deltage i det politiske liv, men deltog på anden måde i det offentlige liv. Han var medlem af Odd Fellow-logen, kirkeværge for Sct. Mortens Kirke i en årrække, sad i Handelsstandsforeningen, medlem af Ældre købmænds Liglav, medlem af Randers Borgerlige Skydeselskab og i en periode kasserer for Randers Rideklub.

Vornamen Nachname Sosa Geburt Ort Tod Alter Ort Letzte Änderung
Vornamen Nachname Alter Vornamen Nachname Alter Heirat Ort Letzte Änderung
Medienobjekte
Multimedia Titel Personen Familien Quellen Letzte Änderung
Quellen
Titel Abkürzung Verfasser Veröffentlichung Personen Familien Medienobjekte Gemeinsame Notizen Letzte Änderung
Archive
Name des Archives Quellen Letzte Änderung
Übermittler
Übermittlername Personen Familien Letzte Änderung