ENKEFRU PLUMS STØTTEFOND

Shared note

ENKEFRU PLUMS STØTTEFOND
T H E P L U M F O U N D A T I O N

Lise Munk Plum var født i 1916 som datter af en velhavende forretningsmand.

Sammen med sin mand Niels Munk Plum, der var aktivt medlem af den danske modstandsbevægelse under den tyske besættelse af Danmark, var Lise Munk Plum pionér indenfor skabelsen omkring 1960 af den danske anti-apartheidbevægelse, der fik stor betydning for den senere udvikling i Sydafrika.

¡gtefællerne var også med til at støtte fremkomsten af den danske nedrustningsbevægelse for ophøret af atomkapløbet.

De støttede endvidere en mængde alternative aktiviteter og var blandt de første her i landet til at påpege behovet for økologi og betydningen heraf for natur- og dyreliv samt for den menneskelige ernæring. I den forbindelse var de i særlig grad med til at sætte fokus på de store farer, der knytter sig til forurening i nærmiljøer og globalt. Blandt de projekter, som blev støttet, var også oplysning vedrørende de alvorlige risici ved atomkraft, på et tidspunkt hvor de danske toppolitikere og de store erhvervsorganisationer alle mente, at der skulle opføres atomkraftværker flere steder både i Jylland og på øerne.

Støtten til græsrødder kom også den danske modstand overfor EF/EU-integrationen til gode. Det blev påpeget, at Bruxelles-projektet går ud på gradvist at etablere en ny europæisk stat med egen central lovgivning, militær- og pengepolitik (fælles mønt), domstols- og politimyndigheder, m.v. Da disse forudsigelser blev fremsat omkring 1970, blev de afvist af toppolitikere og erhvervsorganisationer, men i dag ved vi, at det kom til at forholde sig anderledes. Støtten til dette arbejde blev ikke mindst båret af et ønske om at bevare og udvikle det danske demokrati i stedet for at lade det afløse at et system, som ikke selv opfylder de grundlæggende garantier for respekt af borgerindflydelse og -deltagelse, og hvor der ikke er nogen grundlæggende garantier for kontrol med den m - See more at: http://finnholbek.dk/genealogy/getperson.php?personID=I4508&tree=2#sthash.LmtAjP4e.dpuf

Given names Surname Sosa Birth Place Death Age Place Last change
Given names Surname Age Given names Surname Age Marriage Place Last change
Media objects
Media Title Individuals Families Sources Last change
Sources
Title Abbreviation Author Publication Individuals Families Media objects Shared notes Last change
Repositories
Repository name Sources Last change
Submitters
Submitter name Individuals Families Last change